Super lækker moussaka
kødsause:
2 spsk olie
500 g hakket oksekød
1 løg i tern
3 fed hvidløg
3 spsk tomatpure
1 tsk allehånde
1 tsk kanel
3 tsk oregano
1 tsk sukkerSalt/peber
lidt vand
fyld:
3 aubergine i ½ cm skiver
Olivenolie
5-7 kartofler (M) i 0,5 cm skive
r100 g revet ost (valgfrit)
Béchamelsauce / morneysauce
50 g smør
50 g hvedemel
ca. 5 dl mælk
evt. 50 g revet parmesan
Muskatnød
Salt/peber
top
100 g. revet ost
kødsauce
Varm olie i en stor gryde.
Brun oksekødet. Tilsæt løg og hvidløg, svits dem med 2-3 minutter.
Kom tomatpure, allehånde, kanel, oregano, sukker, salt og peber i gryden og svits det hele 2-3 minutter.
held lidt vand i og skru ned til svag varme og lad det hele simre 15-20 minutter. Rør jævnligt.
fyld
Fordel aubergineskiverne på en (eller to) bageplader med bagepapir. Dryp alle skiverne med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag dem ved 175 grader i ca. 10-14 minutter til aubergineskiverne er bløde. De skal ikke få for meget farve.
Kog kartoffelskiverne i saltet vand i ca. 6-8 minutter. De skal være møre, men stadig have bid.
Dræn kartoflerne for vand.
Béchamelsauce / morneysauce
Smelt smørret i en lille gryde.
Drys melet i, mens der hele tiden piskes.
Tilsæt mælken gradvist, mens der hele tiden piskes, indtil saucen begynder at tykne.
Varm saucen godt igennem.
Tilsæt parmesan, salt, peber, muskatnød og pisk det godt i saucen. Smag til.
Moussaka
Smør et stor fad.
Fordel kartoffelskiverne i bunden af fadet, så de overlapper hinanden.
Kom dernæst halvdelen af aubergineskiverne i et lag ovenpå.
Hæld alt kødet på og fordel det i et jævnt lag.
Fordel resten af aubergineskiverne ovenpå. Drys med ost.
Hæld saucen udover toppen og slut af med revet ost.
Bag moussakaen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter, indtil den er gylden og boblende.
Tag den ud og lad den afkøle min. 10 minutter inden servering.